Wat is Sharepoint en hoe werkt het?

Microsoft Sharepoint (voorheen bekend onder de oorspronkelijke naam Microsoft Office Server) is een open source samenwerkingstool waarmee u websites kunt bouwen en beheren en bestanden kunt delen met andere gebruikers in uw bedrijf. Sharepoint maakt het delen van documenten en websites veel gemakkelijker dan voorheen. Als u met Sharepoint aan de slag wilt, zijn er verschillende manieren om met Sharepoint aan de slag te gaan. De verschillende manieren waarop u met Sharepoint aan de slag kunt, variëren sterk afhankelijk van de behoeften van uw organisatie.

Wat is Sharepoint en hoe werkt het?

U kunt zich aanmelden voor online training. Er zijn veel websites die online trainingen aanbieden voor Sharepoint, maar ook voor andere technologieën. Deze optie kan u de tools geven die u nodig heeft om met Sharepoint aan de slag te gaan, zonder dat u zich daadwerkelijk hoeft in te schrijven voor trainingen en andere lessen op een lokale hogeschool of universiteit.

U kunt een Sharepoint bedrijf inhuren. Sharepoint bedrijven kunnen u helpen met Sharepoint aan de slag te gaan door het aanbieden van online trainingen. Ze kunnen ook trainingen aanbieden voor verschillende aspecten van Sharepoint, zoals het opzetten van een organisatie of het ontwikkelen van websites.

U kunt Sharepoint software gebruiken om uw website of blog te maken. Sharepoint wordt door de meeste websites gebruikt om de samenwerking tussen gebruikers te vergemakkelijken, dus als u een website wilt maken die mensen in contact brengt met informatie die ze nodig hebben in het bedrijf, dan is Sharepoint de technologie die u nodig hebt. Echter, als u een klein bedrijf of een groep vrienden heeft die informatie over hun projecten willen delen, is Sharepoint misschien niet de juiste keuze voor u. In dit geval moet u overwegen een webontwikkelaar in te huren om u te helpen aan de slag te gaan met Sharepoint.

Als u al een website of blog heeft, moet u overwegen om Sharepoint te gebruiken om uw website of blog te helpen organiseren. U kunt gebruik maken van de verschillende tools die Sharepoint heeft om u te helpen bij het maken en organiseren van informatie. Als u bijvoorbeeld een blog heeft, maakt Sharepoint het gemakkelijker om een bepaald blogbericht te vinden aan de hand van de trefwoorden die het bevat. Het zal u helpen om georganiseerd te blijven, omdat u niet veel informatie hoeft door te zoeken om de specifieke informatie te vinden die u zoekt. Sharepoint is ook in staat om te zoeken naar webcontent waarin mensen waarschijnlijk geïnteresseerd zijn.

U kunt Sharepoint gebruiken om applicaties te maken die gebruikers in uw organisatie in staat stellen om informatie te delen met andere gebruikers in uw organisatie. Sharepoint kan u helpen bij het beheren en organiseren van de verschillende documenten die u mogelijk in uw organisatie heeft. Het kan u helpen bestanden en documenten te beheren zodat u ze niet steeds handmatig hoeft te uploaden. Sharepoint kan u ook veel tijd besparen, omdat het u kan helpen de verschillende soorten bestanden en documenten die u heeft te organiseren, zodat u alleen de bestanden die u daadwerkelijk gebruikt hoeft te uploaden om ze te bekijken.

U kunt leren hoe u Sharepoint kunt gebruiken door een cursus te volgen op een school, universiteit of community college die cursussen met betrekking tot Sharepoint aanbiedt. Deze cursussen kunnen u leren hoe Sharepoint werkt en hoe u Sharepoint kunt implementeren in uw organisatie. Ze kunnen u ook de kennis en vaardigheden geven om Sharepoint te gaan gebruiken.

Als u een nieuwe organisatie start, kan een school of community college dat cursussen met betrekking tot Sharepoint aanbiedt een geweldige plek zijn om te beginnen. Deze cursussen kunnen u helpen om te leren hoe Sharepoint werkt en hoe u Sharepoint kunt implementeren in uw organisatie. Deze cursussen geven u ook de kennis en vaardigheden om Sharepoint te gaan gebruiken en uw organisatie te beheren en te organiseren.

Waarom kiezen voor een SharePoint intranet? Ontdek de 5 voornaamste redenen in deze blogpost.